Roquefort appeltaartje
vrijdag 31 oktober 2025 | geschreven door Paul

Benodigdheden
- 4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
- 1 middelgroot ei
- 50 gram verse roomkaas
- 1 eetlepel bloem
- 50 gram roquefort (blauwaderkaas)
- 2 bosuitjes
- Boter of margarine om de taartvormpjes in te vetten
- 2 appels (Braeburn)
- Lage taartvormpjes doorsnede ongeveer 10 centimeter
- Zout
- Peper
Bereidingswijze
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
- Verwarm de oven voor op 200 graden of gasovenstand 4.
- Klop het ei los met de roomkaas, zout en peper.
- Meng daarna de bloem door het eimengsel.
- Verkruimel de roquefort en schep dit door eimengsel.
- Maak de bosuitjes schoon en snij deze in ringetjes.
- Gebruik de boter of margarine om de taartvormpjes in te vetten. Leg daarna het bladerdeeg in taartvormpjes.
- Schil de appels, halveer deze, verwijder de klokhuizen en snij de appels in plakjes.
- Leg in ieder taartvormpje wat plakjes appel over het bladerdeeg.
- Verdeel de bosuitjes en het kaas-eimengsel over de appels. Vouw daarna de overhangende punten van deeg naar binnen.
- Bak de taartjes in ongeveer. 15 minuten in midden van de oven goudbruin en gaar.
