Sponsor

Roquefort appeltaartje

  |   geschreven door
Roquefort appeltaartje

Benodigdheden

  • 4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 1 middelgroot ei
  • 50 gram verse roomkaas
  • 1 eetlepel bloem
  • 50 gram roquefort (blauwaderkaas)
  • 2 bosuitjes
  • Boter of margarine om de taartvormpjes in te vetten
  • 2 appels (Braeburn)
  • Lage taartvormpjes doorsnede ongeveer 10 centimeter
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

  1. Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden of gasovenstand 4.
  3. Klop het ei los met de roomkaas, zout en peper.
  4. Meng daarna de bloem door het eimengsel.
  5. Verkruimel de roquefort en schep dit door eimengsel.
  6. Maak de bosuitjes schoon en snij deze in ringetjes.
  7. Gebruik de boter of margarine om de taartvormpjes in te vetten. Leg daarna het bladerdeeg in taartvormpjes.
  8. Schil de appels, halveer deze, verwijder de klokhuizen en snij de appels in plakjes.
  9. Leg in ieder taartvormpje wat plakjes appel over het bladerdeeg.
  10. Verdeel de bosuitjes en het kaas-eimengsel over de appels. Vouw daarna de overhangende punten van deeg naar binnen.
  11. Bak de taartjes in ongeveer. 15 minuten in midden van de oven goudbruin en gaar.
Tip: De taartjes zijn extra lekker op bedje van veldsla!
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor