Sponsor

Appeltaart cakejes

  |   geschreven door
Appeltaart cakejes

Benodigdheden

Appelmengsel

  • 2 appels
  • citroensap
  • 1 eetlepel donkere basterdsuiker
  • rozijnen
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
Beslag

  • 250 gram suiker
  • 250 gram boter
  • 250 gram bloem
  • 4 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
Overig

  • Muffinvorm
  • Papieren cakevormpjes
  • Mixer
  • Kom

Bereidingswijze

  1. Doe papieren cakevormpjes in de muffin vormpjes en verwarm de oven alvast voor op 160 graden.
  2. Maak een beslag van de suiker en boter. Meng dit goed en dan voeg je 1 voor 1, al mixend, 4 eieren toe.
  3. Voeg dan de bloem (gezeefd) en het zakje vanillesuiker toe en mix dit goed door.
  4. Schil de appels en snij deze in kleine blokjes.
  5. Schep een klein scheutje citroensap door de appel, samen met de donkere basterdsuiker, een klein handje gewassen rozijnen en de speculaaskruiden.
  6. Schep dan een klein beetje beslag in elk vormpje.
  7. Doe er dan wat van het appelmengsel over en dan weer beslag erover, zodat je geen appel meer ziet.
  8. Zet de muffin vorm in de voorverwarmde oven en bak de cakejes in ongeveer 35 min.
Sponsor
Sponsor
Sponsor
Sponsor