Appeltaart cakejes
vrijdag 5 december 2025 | geschreven door Paul

Benodigdheden
Appelmengsel- 2 appels
- citroensap
- 1 eetlepel donkere basterdsuiker
- rozijnen
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 250 gram suiker
- 250 gram boter
- 250 gram bloem
- 4 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- Muffinvorm
- Papieren cakevormpjes
- Mixer
- Kom
Bereidingswijze
- Doe papieren cakevormpjes in de muffin vormpjes en verwarm de oven alvast voor op 160 graden.
- Maak een beslag van de suiker en boter. Meng dit goed en dan voeg je 1 voor 1, al mixend, 4 eieren toe.
- Voeg dan de bloem (gezeefd) en het zakje vanillesuiker toe en mix dit goed door.
- Schil de appels en snij deze in kleine blokjes.
- Schep een klein scheutje citroensap door de appel, samen met de donkere basterdsuiker, een klein handje gewassen rozijnen en de speculaaskruiden.
- Schep dan een klein beetje beslag in elk vormpje.
- Doe er dan wat van het appelmengsel over en dan weer beslag erover, zodat je geen appel meer ziet.
- Zet de muffin vorm in de voorverwarmde oven en bak de cakejes in ongeveer 35 min.
